Es pot aprofitar l’espurna emprenedora treballant per un altri – Jaume Gomà

Gomà

Ja està, ja ha passat. Després d’un dia amb una mica de nervis per l’estrena, podem afirmar que la primera presa del #trinxat ha estat tot un èxit. Amb una mica de confusió inicial per no haver donat adequadament les instruccions de com arribar a el Círcol, començàvem la sessió amb poc menys d’un quart d’hora de retard estant presents els #trinxat-residents Jordi PlanasJaime PoloXavier FähndrichAna Tarragona, Jaume Batista, Guillem Ramos-SalvatXavier Güell iXavier Menduiña. L’Ivan Rodon va excusar la seva presència en aquesta presa i l’Ernest Benach va arribar al cafè ja que estava de míting de campanya a Mollet (recordeu, les eleccions al parlament són en 10 dies: Aneu a votar!!). Per la nostra estrena, els #trinxat-convidats eren Albert Berga de papstar, Ana Isabel Vela deSCA Hygiene ProductsTxaber Allué de la URV i autor del blog elcocinerofiel.com,Agustí Becerra-Milà de la JCI TarragonaAlba Cortada periodista i publicista,Bernadette Farriol i Antonio Vicien d’enraonaXavier Güell Cid de Ahora Moda iJaume Gomà Lladó.

Un cop asseguts a taula va prendre la paraula en Jaume Gomà que ens va fer un passeig per la seva infantessa per evidenciar que el fer de passar de viure a La Riba (un poblet del Camp de Tarragona amb 800 habitants) a Barcelona el va obligar, vist en perspectiva, a ésser especialment excel·lent en el procés d’adaptació per tal de gestionar la transició amb unes certes garanties d’èxit.

L’adaptació és la paraula clau, no tot està basat en el Coeficient Intel·lectual.

A continuació ens va fer un breu capítol pel seu recorregut professional i els aprenentatges que en cadascun d’ells n’ha tret. Així, de la seva experiència com a organitzador de viatges d’esquí s’emporta a la motxilla MISTRAL dos experiències claus en la gestió de persones. Per una banda, la gestió i organització d’un grup de monitors d’esquí i per una altra, la gestió de les necessitats i expectatives dels clients. El següent pas en la seva carrera professional va anar associada a Barcelona on-line, empresa especialitzada en viatges receptius a Barcelona. En aquest cas, cap a casa en Jaume s’emporta experiència en elcreixement d’una start-up d’Internet a la que va entrar quan eren dos persones i va deixar amb vint-i-un treballadors com a projecte consolidat. D’aquí, desprès de passar per Orange on va ocupar el càrrec d’adjunt a la Direcció General d’Internet, arriba a la direcció de Segundamano simultàniament amb la seva participació aMacnificos.

Es pot aprofitar l’espurna emprenedora treballant per un altri.

A partir d’aquí en Jaume es va centrar en la seva experiència amb Seedrocket. Seedrocket és una iniciativa per emprenedors amb projectes de base tecnològica que els dona accés a una xarxa d’inversors, els proporcionar formació mitjançant la participació en programes de mentoratge i els cedeix un espai comú de treball i coneixement on compartir amb altres emprenedors i mentors. Com a fet rellevants ens explica que un cop a l’any a l’espai campus els emprenedors passen una setmana amb els mentors on tracten tots els temes que poden interessar-los: des de l’elaboració del Business Plan, passant per l’internacionalització, la negociació amb business angels o venture capitals… arribant fins a la consultoria dels assessors als emprenedors.

Ser emprenedor a través dels emprenedors.

En Jaume destaca un punt important de Seedrocket que els diferencia de la resta de xarxes d’inversors. Seedrocket és un grup de persones especialistes en empreses de base tecnològica, que entre tots tenen una visió global del negoci, que s’ajunten per a fer mentoratge de projectes… i després, arriba la ronda d’inversors. Això fa que a Seedrocket sigui més important les actituds de creació de valor i de generació de xarxa de contactes que la inversió pura i dura.

Seedrocket és un espai màgic on l’oxigenació i el treball és espectacular.

Finalment, en Jaume ens regala la darrera perla de la nit a l’afirmar que la idea és important, però el més important de tot és, igual que en el cas d’un noi de La Riba que arriba a Barcelona, l’actitud dels emprenedors davant del fet d’emprendre:adaptació i ganes d’aprendre.


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web utilitza galetes pròpies per al seu funcionament. En fer clic al botó d\\\'Acceptar, acceptes l\\\'ús d\\\'aquestes tecnologies i els procediments amb les teves dades amb aquests propòsits.    Más información
Privacidad