Pere Forés i Carme Parareda a l'Ictineu

21-1-2016 #trinxat presa 84, amb Pere Forés i Carme Parareda

En Pere Forés és un home de mar i na Carme Parareda és una dona de muntanya. En Pere va dissenyar i construir el seu primer submarí als onze anys i, com no podia ser d’una altra forma, va acabar estudiant disseny industrial i té estudis de disseny naval i és especialista en materials i processos de construcció. La Carme és topògrafa especialitzada en tècniques GPS, posicionament de precisió i navegació assistida amb GPS i va dur a terme el desplegament de la primera xarxa d’estacions GPS de l’estat.

L’any 2003 en Pere i na Carme varen salpar amb el Solstici per creuar l’Atlàntic en nou mesos. El Solstici , un veler ràpid monocasc de 9,8 metres d’eslora i 4.000 quilos de desplaçament, l’havia construït en Pere amb les seves mans durant 6.000 hores en un pati d’una casa de Barcelona. Aquesta experiència la van explicar al llibre ‘L’Àtlàntic a quatre mans, El viatge del Solstici'(Noray – 2008)

L’any 2004, na Carme i en Pere o en Pere i na Carme, va fundar l’Institut Ictineu, Centre Català de Recerca Submarina que, segons les seves pròpies paraules vol fer de “tractor en el sector de la tecnologia submarina al país” en el convenciment de les paraules del Dr. August Pi i Sunyer “Un país sense investigació científica i tecnològica viurà hipotecat i morirà”.

Després de 10 anys de feina i una inversió de 2,5 milions d’euros, incloent una campanya de micromecenatge, l’Ictineu 3 és una realitat. És un submarí de 5×2 metres que pot albergar fins 3 persones i que arriba fins a una profunditat màxima de 1.200 metres. Els seus usos són bàsicament científics i treballs submarins. Durant el desenvolupament, han dut a terme tres patents amb un elevat ús industrial, incloent unes bateries de gran resistència i durada, que els ha permés arribat a un acord amb el centre de recerca submarina francés Ifremer.

L’any 2.015 en Pere i na Carme van arxar a Villefranche-Darse a la Costa Blava francesa on els van oferir estada gratuïta, ús de la grua, tres submarinistes i transport pels futurs desenvolupaments que ja tenen en ment.

 

 

 

 


Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquesta web utilitza galetes pròpies per al seu funcionament. En fer clic al botó d\\\'Acceptar, acceptes l\\\'ús d\\\'aquestes tecnologies i els procediments amb les teves dades amb aquests propòsits.    Más información
Privacidad