19-01-2023 #trinxat 208 Dr. Sergio Querol

#trinxat 208 Sergio Querol

Sergio Querol és Doctor en Medicina, especialista en Hematologia i Hemoteràpia, i treballa a l’àrea de Trasplantament de Cèl·lules Progenitores Hematopoètiques i Teràpia Cel·lular. És Director del Banc de Sang de Cordó de Barcelona en representació del programa de Donació Interterritorial (Concòrdia). Aquest banc públic de sang de cordó té disponibles unes 20.000 unitats a través del Registre Espanyol de Donants (REDMO) i ha fet prop de 2.000 trasplantaments de sang de cordó umbilical. Ha estat també Director dels Serveis de Trasplantament de Sang de Cordó de la Fundació Anthony Nolan al Regne Unit on va desenvolupar aquesta teràpia durant mes de 10 anys. Aquesta activitat es troba dintre dels Serveis de Teràpia Cel·lular i Avançada del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, dels quals també es Director. Aquest és un laboratori acreditat pels estàndards de qualitat més exigents a nivell internacional (FACT-Netcord i FACT-JACIE) i compta a més amb instal·lacions de sales blanques per fabricar medicaments de teràpia avançada com a cèl·lules CAR-T, TIL (infiltrants de tumor) o MSC (mesenquimals), autoritzats per l’Agència Espanyola del Medicament (AEMPS).

 

El banc de sang és el paradigma de l’altruisme. Donem una part nostra a algú altre amb necessitat. Aquesta donació anonima i desinteresada conté primer la necessitat (el pacient), després el producte medicinal (la sang processada), i finalment el donant i la seva autonomia per fer la donació. El progrés de la medicina ha expandit el model, i ara som banc de sang, banc de teixits i finalment banc de cèl·lules. La teràpia cel·lular és la darrera revolució de la medicina. Cèl·lules mare i limfòcits són els representants d’unes noves teràpies que a través del trasplantament i la immunoteràpia estan transformant el tractament del càncer i comencen a fer-ho en moltes altres àrees com malalties genètiques, infeccions o autoimmunitat, en patologies que fins ara no tenien cura. Analitzarem i debatrem la relació entre progrés biomèdic, necessitats no cobertes i el donant voluntari com a donant de vida.

Aquesta web utilitza galetes pròpies per al seu funcionament. En fer clic al botó d\\\'Acceptar, acceptes l\\\'ús d\\\'aquestes tecnologies i els procediments amb les teves dades amb aquests propòsits.    Más información
Privacidad